Hétvégi vizezés a Dunakanyarban

Ha még soknak érzed, ha szerinted az egyhetes vízitúrához még túl kicsik a gyerekeid, vagy ha egyszerűen most nincs annyi szabadságod, hogy egy egész hetet a Dunán tölts a gyerekeiddel, akkor gyertek el egy hétvégi vizezésre!

Péntek délután utazzatok le a HSH Lovardába, töltsetek ott két felejthetetlen napot (vagy akár többet is, ha meg tudtok szervezni egy hosszú hétvégét), és próbáljátok ki, milyen is a vízi élet…

Mit lehet itt csinálni? Amit csak akartok!

Evezzetek egy kicsit, amikor kedvetek van, akár felfelé is a Dunán, azután csurogjatok vissza, gyönyörködjetek a tájban, álljatok meg pancsolni egy homokos lapályon, ismerkedjetek meg a tanyasi állatokkal, lovagoljatok, íjászkodjatok a lovardában, homokozzatok, röplabdázzatok, vagy egyszerűen csak heverjetek a fűben, a gyerekek bolondozását figyelve… De ha meg akarjátok ismerni a környéket, akár egy lovaskocsin is körülutazhattok a vidéken.

Ugye, milyen jól hangzik? 🙂

 

Az ezévi időpontokat és árakat itt találod; önállóan pedig bármikor mehettek, a bérlés feltételei szerint.

 

Az árakról:

Sátorozás:
felnőtteknek 800 Ft / éj, gyerekeknek 600 Ft / éj, sátordíj 500 Ft / éj, autók parkolási díja 400 Ft / nap.

Étkezés:
a lovardától 1 km-re, Pócsmegyeren büfé és étterem is található, bográcsozási lehetőség van (a legközelebbi falvak: Pócsmegyer 1 km, Tahitótfalu 3 km, boltok, gyógyszertár, posta, stb, tehát itt minden alapanyag beszerezhető), illetve ha előre szólunk, akár meleg vacsora is rendelhető.

Evezés:
a hajók bérleti díja 2.500 Ft / nap, ebben benne van a hajók (három- és négyszemélyes túrakenuk), az evezők, a mentőmellények, és a napközben szükséges holmi vízhatlan tárolásához hajónként egy hordó bérleti díja. A hajókban a középső padokon két gyerek is elfér, tehát a háromszemélyesek 2 felnőtt és 2 gyerek számára, a négyszemélyesek 2 felnőtt és 4 gyerek számára is kényelmesen elegendők.

Látnivalók, egyéb programok a környéken: skanzen Szentendrén, fellegvár Visegrádon, nyári bobpálya szintén Visegrádon, kirándulás a Vöröskő hegyre, thermálfürdő Leányfalun és még sok minden egyéb.

 

Jó túrázást kívánunk!