Duna (Nagybajcs – Szigetmonostor)

Eveztél már a Nagy Dunán? Gyönyörű tájakon át, vendégszerető kisvárosok mellett, változatos vizeken lapátolhatsz és csoroghatsz, Nagybajcstól Szigetmonostorig. Elsősorban baráti társaságoknak ajánljuk (illetve pároknak, vagy akár egyedülállóknak is), családoknak csak akkor, ha nem túl kicsik a gyerekek, vagy elég edzettek.

Tovább olvasom

Hernád (Abaújvár – Bőcs)

A folyó magyar szakasza nagyjából Abaújvártól nagyjából Bőcsig tart, legalábbis ezen a részen érdemes evezni rajta. Az összesen 97 fkm öt evezős napra osztható. Gyakorlottabb túrázóknak ajánlott, akik már legalább egyszer részt vettek vízitúrán. 14 éves kor alatt nem javasoljuk. Az ezévi időpontokat és árakat itt találod; önállóan pedig bármikor mehettek, a bérlés feltételei szerint. Egy lehetséges program, távok és táborhelyek: (fkm = folyamkilométer) 1. nap: leutazás; táborozás Abaújváron; 2. nap: Abaújvár...

Tovább olvasom

Ipoly (Ipolytarnóc – Szigetmonostor)

A folyón Ipolytarnóctól Szobig illetve a Dunán tovább Szigetmonostorig lehet evezni. Ha szereted a kihívásokat, ez a Te túrád: a felső szakaszon, Ipolytarnóctól Tésáig a nehézségi fok erősen vízállásfüggő, de mindenképpen számíthatsz kalandokra!

Tovább olvasom