Kik vagyunk?

A Szigetmonostori Vízisport Egyesület hivatalosan az 1994-ben alapított Vízibolha Szabadidősport Egyesület jogutódja. Azonban nemcsak a neve és a telephelye változott – az Egyesület eredeti alapítója, Bikfalvi Moni kivételével a tagjai is kicserélődtek 2015-ben, a Nagy Átalakuláskor. Az új egyesület elnöke Dr Gotthard Viktor lett, aki hosszú vízitúrás előélettel rendelkezik, Moni mellett a másik alelnök pedig Tomcsányi András, akinek a szíve főleg az edzésekért dobog, hiszen maga is sikeres kenuversenyző volt.

Kedves falunk, Szigetmonostor a Pest megyében található Szentendrei-sziget legdélebbi települése, a Nagy-Dunán Dunakeszi, a Kis-Dunán Szentendre szomszédja, közigazgatási határa délen mélyen belenyúlik Budapest területébe.

Az Egyesület fő célja, hogy a szigeten korábban élénk vízisport-életet felélessze. Ennek érdekében vízitelepet tartunk fent, ahol kenukat, kajakokat és a hozzájuk tartozó felszereléseket lehet kölcsönözni. Alkalmas időjárás esetén minden szombat délután közös néhány órás evezést tartunk, amelyre szeretettel várunk mindenkit. Nyaranta túrákat és táborokat szervezünk. Az évente, júliusban megrendezett KékEvező Fesztiválon (Horányban, a Nagy-Dunán), valamint a nagyjából havonta megrendezett nyílt napjainkon (Szentendrével szemben, a Kis-Dunán) ingyenes evezési lehetőséget biztosítunk.

Állandó programjainkról itt tájékozódhatsz, friss híreinkért, túráinkért, rendezvényeinkért pedig iratkozz fel a hírlevelünkre, vagy kövesd Facebook-oldalunkat!

Korábban legtöbbször a Tiszán és mellékfolyóin szerveztük túráinkat, most oda már csak vendégségbe járunk: földrajzi helyzetünkből következően elsődleges célpontjaink a Duna, a Mosoni-Duna, a Szigetköz, az Ipoly, esetenként a Vág és a Garam, de időnként elgurul a gyógyszerünk, és nekivágunk a Moldvának is 🙂 Ugyanakkor minden nyáron igyekszünk legalább egy út erejéig a Felső-Tiszára, a Túrra, vagy a Hernádra is eljutni.

Vízitúráinkról, amelyeket a klasszikus Vízibolha márkanév alatt szervezünk, ide kattintva tudhatsz meg többet »

Az Egyesület vezetősége:

 

Elnök: Dr Gotthard Viktor

e-mail: gotthard.viktor [kukac] szivse [pötty] hu

Telefon: +36 30 205 3733

Két évtizedes vízitúrázó múltja van, a feleségével is egy Tisza-túrán ismerkedett meg 🙂

Dr Gotthard Viktor
Bikfalvi Moni

 

Alelnök: Bikfalvi Moni

e-mail: bikfalvi.moni [kukac] szivse [pötty] hu

Telefon: +36 30 203 6758

Több, mint huszonöt éve szervez vízitúrákat, bejárta a Kárpát-medence szinte összes folyóját.
OKJ-s sportoktató, minősített túravezető.

 

Alelnök: Tomcsányi András

e-mail: tomcsanyi.andras [kukac] szivse [pötty] hu

Telefon: +36 20 979 1161

Tíz évig versenyszerűen kenuzott (magyar bajnok, Budapest bajnok).

Tomcsányi András
Állandó programjainkról ide kattintva, híreinkről, túráinkról a Facebook-oldalunkon és hírlevelünkben kaphatsz tájékoztatást.
Ingyenes evezési lehetőség a Kék Evező Fesztiválon